Potpisana dva ugovora u JP Autoceste FBiH

Bez autora
Jan 24 2011

Danas su u sarajevskom uredu JP Autoceste FBiH potpisana dva ugovora za izradu projektne dokumentacije, odnosno "Izradu glavnog projekta autoceste na koridoru Vc, deonica Konjic - Tarčin, Lot 2" i "Izradu projektne dokumentacije za Industrijsku petlju Kakanj" ukupne vrednosti od 6.862.883,39 KM. Po okončanju tenderskog postupka biće upriličeno i potpisivanje ugovora za "Izradu glavnog projekta autoceste na koridoru Vc, deonica Konjic – Tarčin, Lot 1". Prvi ugovor je potpisan sa konzorcijem koji čine "IPSA Sarajevo", u svojstvu lidera, "IGH Zagreb" i "TZI Sarajevo" za "Izradu glavnog projekta autoceste na koridoru Vc, dionica Konjic - Tarčin, Lot 2". Ukupna vrednost ugovora je 6.862.347,53 KM, a rok za završetak ugovora je 20 meseci. Drugi ugovor JP Autoceste FBiH potpisali su sa firmom "TZI Inžinjering Sarajevo" za izradu projektne dokumentacije za "Industrijsku petlju Kakanj".

Potpisana dva ugovora u JP Autoceste FBiHDanas su u sarajevskom uredu JP Autoceste FBiH potpisana dva ugovora za izradu projektne dokumentacije, odnosno "Izradu glavnog projekta autoceste na koridoru Vc, deonica Konjic - Tarčin, Lot 2" i "Izradu projektne dokumentacije za Industrijsku petlju Kakanj" ukupne vrednosti od 6.862.883,39 KM.

Po okončanju tenderskog postupka biće upriličeno i potpisivanje ugovora za "Izradu glavnog projekta autoceste na koridoru Vc, deonica Konjic – Tarčin, Lot 1".

Prvi ugovor je potpisan sa konzorcijem koji čine "IPSA Sarajevo", u svojstvu lidera, "IGH Zagreb" i "TZI Sarajevo" za "Izradu glavnog projekta autoceste na koridoru Vc, dionica Konjic - Tarčin, Lot 2". Ukupna vrednost ugovora je 6.862.347,53 KM, a rok za završetak ugovora je 20 meseci.

Drugi ugovor JP Autoceste FBiH potpisali su sa firmom "TZI Inžinjering Sarajevo" za izradu projektne dokumentacije za "Industrijsku petlju Kakanj". Ukupna vrijednost ugovora je 53.586 KM, a rok završetka je 180 dana. Ovim ugovorom je predviđena izrada idejnog rešenja i idejnog projekta "Industrijske petlje Kakanj" i prateće infrastrukture uključujući i separate za dobijanje urbanističke saglasnosti.

JP Autoceste FBiH je, u petak je donelo Odluku o dodeli ugovora za "Izradu glavnog projekta autoceste na koridoru Vc, dionica Konjic - Tarčin, Lot 1", konzorciju koji čine "Divel Sarajevo", u svojstvu lidera i "Integra Mostar", ukupne vrednosti od 6,14 miliona KM. Ugovor će biti potpisan po okončanju tenderskog postupka, odnosno, nakon isteka zakonski utvrđenog roka za dostavljanje prigovora na Odluku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik