Potpisani ugovore sa investitorima o dodeli finansijskih sredstava

Bez autora
Apr 14 2010

Ugovore o dodeli finansijskih sredstava danas je u Leskovcu potpisao ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić sa investitorima koji će u narednom periodu u Srbiju uložiti više od 35 miliona evra. Za devet investitora, od kojih su tri inostrane kompanije, stručna komisija Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) dodelila sredstva za svakog novozaposlenog radnika. Poseban akcenat se stavlja na nemačku kompaniju “Falke” koja planira da u Leskovcu investira u proizvodnju od pet do osam miliona evra i da zaposli oko 600 novih radnika. Ova kompanija proizvodi čarape najvišeg kvaliteta. “Falke” je jedna od tri strane kompanije koje učestvuju u ovom programu, u koji su uključeni i domaći investitori: “Toplica drvo”, “ML”, “Majteh”, “JAS holding” i “Amiga”.

Potpisani ugovore sa investitorima o dodeli finansijskih sredstavaUgovore o dodeli finansijskih sredstava danas je u Leskovcu potpisao ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić sa investitorima koji će u narednom periodu u Srbiju uložiti više od 35 miliona evra.

Za devet investitora, od kojih su tri inostrane kompanije, stručna komisija Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) dodelila sredstva za svakog novozaposlenog radnika.

Poseban akcenat se stavlja na nemačku kompaniju “Falke” koja planira da u Leskovcu investira u proizvodnju od pet do osam miliona evra i da zaposli oko 600 novih radnika. Ova kompanija proizvodi čarape najvišeg kvaliteta. “Falke” je jedna od tri strane kompanije koje učestvuju u ovom programu, u koji su uključeni i domaći investitori: “Toplica drvo”, “ML”, “Majteh”, “JAS holding” i “Amiga”.

Među stranim investitorima nalaze se i “Yura Corporation” iz Južne Koreje, kao i “Meteh” iz Belgije. Investicije će biti realizovane u sedam opština širom Srbije, a to su Barajevo, Leskovac, Smederevu, Kuršumlija, Kraljevo, Rača i Valjevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik