Ruski vozovi na našim prugama

Bez autora
Jan 16 2012

Prvi novi dizel-motorni voz iz Rusije, nakon proba i testiranja, trebalo bi do kraja ovog meseca da dobije sve potrebne dozvole za saobraćaj na prugama u Srbiji. Pri kraju je procedura za uključivanje u saobraćaj prvog od 12 ugovorenih ruskih vozova koje su železnice kupile od kompanije „Metrovagonmaš“.Srpske železnice prvi put posle pune tri decenije dobijaju nove vozove, koji su uglavnom namenjeni za lokalni i regionalni saobraćaj. Da bi se garnitura bezbedno uključila u saobraćaj bilo je neophodno uskladiti standarde zemlje proizvođača i standarde domaće železničke mreže.

Ruski vozovi na našim prugamaPrvi novi dizel-motorni voz iz Rusije, nakon proba i testiranja, trebalo bi do kraja ovog meseca da dobije sve potrebne dozvole za saobraćaj na prugama u Srbiji, izjavio je direktor Direkcije za železnice Slobodan Rosić.

Pri kraju je procedura za uključivanje u saobraćaj prvog od 12 ugovorenih ruskih vozova koje su železnice kupile od kompanije „Metrovagonmaš“.

Srpske železnice prvi put posle pune tri decenije dobijaju nove vozove, koji su uglavnom namenjeni za lokalni i regionalni saobraćaj.

Da bi se garnitura bezbedno uključila u saobraćaj bilo je neophodno uskladiti standarde zemlje proizvođača i standarde domaće železničke mreže, kazao je Rosić.

Preostalih 11 vozova trebalo bi na srpskim prugama da budu do kraja ove godine.

U okviru pregovora o realizaciji ruskog kredita od 800 miliona dolara razgovara se i o mogućnosti da 100 miliona dolara bude izdvojeno za nabavku još dizel-motornih vozova od kompanije „Metrovagonmaš“, kažu u „Železnicama Srbije“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik