Saradnja sa kompanijom “Manpower Inc.” u oblasti zapošljavanja mladih

Bez autora
Apr 14 2010

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Snežana Samardžić-Marković i direktor kompanije “Manpower Inc.” za istočnomediteranske zemlje (Bugarsku, Srbiju i Hrvatsku) Dalija Narkis potpisale su danas Memorandum o saradnji u oblasti zapošljavanja mladih. “Manpower Inc.” je vodeća svetska kompanija u upravljanju ljudskim resursima i posredovanju pri zapošljavanju, koja će omogućiti lakše povezivanje mladih sa tržištem rada i sticanje dodatnih veština. Cilj ovog projekta je otvaranje dva pilot-centra za karijerno vođenje i savetovanje u kancelarijama za mlade. Nezaposlenost mladih veliki svetski problem, zbog čega su programi kao što je ovaj koji će biti sproveden u Srbiji usmereni na mlade koji su završili srednju školu ili fakultet. Kompanija “Manpower Inc.” uvodi programe vladama mnogih zemalja kako bi mladi pronašli zaposlenje. Američka agencija za međunarodni razvoj USAID je posrednik u sprovođenju programa.

Saradnja sa kompanijom “Manpower Inc.” u oblasti zapošljavanja mladihMinistar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Snežana Samardžić-Marković i direktor kompanije “Manpower Inc.” za istočnomediteranske zemlje (Bugarsku, Srbiju i Hrvatsku) Dalija Narkis potpisale su danas Memorandum o saradnji u oblasti zapošljavanja mladih.

“Manpower Inc.” je vodeća svetska kompanija u upravljanju ljudskim resursima i posredovanju pri zapošljavanju, koja će omogućiti lakše povezivanje mladih sa tržištem rada i sticanje dodatnih veština.

Cilj ovog projekta je otvaranje dva pilot-centra za karijerno vođenje i savetovanje u kancelarijama za mlade.

Nezaposlenost mladih veliki svetski problem, zbog čega su programi kao što je ovaj koji će biti sproveden u Srbiji usmereni na mlade koji su završili srednju školu ili fakultet. Kompanija “Manpower Inc.” uvodi programe vladama mnogih zemalja kako bi mladi pronašli zaposlenje.

Američka agencija za međunarodni razvoj USAID je posrednik u sprovođenju programa.

Potpisivanje ovog memoranduma pomoći će u zapošljavanju mladih, a takođe su najavljene i lakše procedure prilikom zapošljavanja. Poslodavci ubuduće neće morati da prijave toj službi da su zaposlili nove radnike, već će ih prijavljivati Fondu za zdravstveno i socijalno osiguranje i Fondu PIO.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik