Seminar: EMAS III

Bez autora
Oct 21 2010

Victoria Consulting d.o.o. i Unija poslodavaca Srbije zajednicki organizuju seminar EMAS III (Sistem upravljanja zaštitom životne sredine koji se visoko vrednuje). Seminar će biti održan u prostorijama Unije poslodavaca Srbije u četvrtak, 21. oktobra 2010. godine.EMAS (Eco Management and Audit Scheme) predstavlja dobrovoljni program za upravljanje zaštitom životne sredine i proveru, koji omogućava organizacijama da verifikuju svoj sistem upravljanja zaštitom životne sredine u skladu sa odgovarajućom Uredbom Evropskog parlamenta i Saveta (br. 1221/2009). Kroz EMAS III, koji je na snazi od januara 2010. godine, omogućeno je uključivanje u zvanični EMAS registar i organizacijama van EU.

Seminar: EMAS IIIVictoria Consulting d.o.o. i Unija poslodavaca Srbije zajednicki organizuju seminar  EMAS III (Sistem upravljanja zaštitom životne sredine koji se visoko vrednuje).

Seminar će biti održan u prostorijama Unije poslodavaca Srbije u četvrtak, 21. oktobra 2010. godine.

EMAS (Eco Management and Audit Scheme) predstavlja dobrovoljni program za upravljanje zaštitom životne sredine i proveru, koji omogućava organizacijama da verifikuju svoj sistem upravljanja zaštitom životne sredine u skladu sa odgovarajućom Uredbom Evropskog parlamenta i Saveta (br. 1221/2009).

Kroz EMAS III, koji je na snazi od januara 2010. godine, omogućeno je uključivanje u zvanični EMAS registar i organizacijama van EU.

EMAS sadrži u sebi sve zahteve ISO 14001 standarda, kao i dodatne zahteve.

Planovi u okviru EU su da se EMAS promoviše kao jedan od kriterijuma koji je preporučljivo uzimati u razmatranje pilikom javnih nabavki, što će imati uticaja i na konkurentnost preduzeća za izvoz na tržište EU.

Osnovni cilj ovog seminara je da menadžere i zaposlene u preduzećima upozna sa osnovnim zahtevima i koristima od EMAS sistema, razlikama i sličnostima sa ISO 14001, mogućnostima za EMAS registraciju. Jedan od ciljeva obuke je i da se ukaže na one elemente EMAS sistema koji se mogu iskoristiti za unapređenje praćenja i izveštavanja o uticajima na životnu sredinu u okviru preduzeća.

Na seminar se mogu prijaviti sva preduzeća koja žele da unaprede svoje performanse u pogledu životne sredine, preduzecća koja imaju uveden sistem upravljanja zaštitom životne sredine u skladu sa ISO 14001:2004 i žele da učine korak dalje i pređu na EMAS, kao i preduzeća koja planiraju uvođenje ISO 14001.

EMAS je primenljiv na sve organizacije, bez obzira na njihovu delatnost i veličinu. ISO 14001 sertifikat nije obavezan preduslov za EMAS.

Na kraju obuke, svi polaznici će dobiti uverenja od strane Victoria Consulting o odslušanoj obuci.

Cena kotizacije za članove Unije poslodavaca Srbije je 7.000 dinara, a za privredne subjekte koji nisu učlanjeni u Uniju poslodavaca Srbije 10.000 dinara.

Prijave se vrše na telefon 011/3160248, ili putem e-mail adrese: info@poslodavci.org.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik