Slovenija šesta po rastu cijena u EU u ožujku

Bez autora
Apr 18 2011

Cijene u Sloveniji tijekom ožujka su na mjesečnoj razini zabilježile rast od 1,5 posto, što državu uvrštava na šesto mjesto najvećih poskupljenja na području Europske unije. S 2,4-postotnom godišnjom stopom rasta cijena Slovenija se nalazi na dnu ljestvice. Na području eurozone cijene su u odnosu na veljaču bile više za 1,4 posto, odnosno za 2,7 posto u usporedbi s ožujkom prošle godine. U cijeloj je EU mjesečni rast cijena iznosio 1,1 posto, a godišnji 3,1 posto. Daleko najveći mjesečni rast cijena od 3,2 posto zabilježila je Grčka, dok najveći godišnji rast cijena ima Estonija (5,1 posto).

Slovenija šesta po rastu cijena u EU u ožujkuCijene u Sloveniji tijekom ožujka su na mjesečnoj razini zabilježile rast od 1,5 posto, što državu uvrštava na šesto mjesto najvećih poskupljenja na području Europske unije.

S 2,4-postotnom godišnjom stopom rasta cijena Slovenija se nalazi na dnu ljestvice.

Na području eurozone cijene su u odnosu na veljaču bile više za 1,4 posto, odnosno za 2,7 posto u usporedbi s ožujkom prošle godine. U cijeloj je EU mjesečni rast cijena iznosio 1,1 posto, a godišnji 3,1 posto, govore podaci Eurostata. Daleko najveći mjesečni rast cijena od 3,2 posto zabilježila je Grčka, dok najveći godišnji rast cijena ima Estonija (5,1 posto).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik