Solarna energija za Nišlije, Bjeljinčane i Crnogorce

Bez autora
Aug 07 2011

Predstavnici Zanatske komore Niša i Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore potpisali su ugovor o saradnji na projektu „Promocija, korišćenje i stvaranje neophodnih uslova za čistu i efikasnu energiju“ čiji je cilj da se iskoriste obnovljivi izvori energije kao što su sunce, voda, vetar, geotermalni izvori i biomasa. U projekat je uključena i Zanatska komora iz Bjeljine. Efikasno korišćenje obnovljive energije jedan je od zahteva Evropske unije koja posvećuje sve veću pažnju ovom problemu, pošto istraživanja pokazuju da je energije na svetu sve manje. Sunce nam nikada neće poslati račun, a od njega možemo dobiti mnogo. Njena prednost je i što je koristimo u svojoj kući, a proizvodimo na svom krovu. Saradnja Srbije (Niša), Crne Gore i BIH (Bjeljina) jedinstven je primer zajedničkog delovanja na ovom važnom pitanju na prostoru bivše Jugoslavije. Ugovor je zaključen na sedam godina, a potpisnici očekuju njegove konkretne efekte “na terenu”.

Solarna energija za Nišlije, Bjeljinčane i CrnogorcePredstavnici Zanatske komore Niša i Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore potpisali su ugovor o saradnji na projektu „Promocija, korišćenje i stvaranje neophodnih uslova za čistu i efikasnu energiju“ čiji je cilj da se iskoriste obnovljivi izvori energije kao što su sunce, voda, vetar, geotermalni izvori i biomasa.

U projekat je uključena i Zanatska komora iz Bjeljine.

- Efikasno korišćenje obnovljive energije jedan je od zahteva Evropske unije koja posvećuje sve veću pažnju ovom problemu, pošto istraživanja pokazuju da je energije na svetu sve manje. Sunce nam nikada neće poslati račun, a od njega možemo dobiti mnogo. Njena prednost je i što je koristimo u svojoj kući, a proizvodimo na svom krovu- rekli su prilikom potpsivanja ugovora predstavnici zanatskih udruženja Crne Gore i Niša.

Saradnja Srbije (Niša), Crne Gore i BIH (Bjeljina) jedinstven je primer zajedničkog delovanja na ovom važnom pitanju na prostoru bivše Jugoslavije. Ugovor je zaključen na sedam godina, a potpisnici očekuju njegove konkretne efekte “na terenu”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik