Srbija regionalni lider u privlačenju investicija

Bez autora
Dec 28 2011

Srbija i ovu godinu završava kao regionalni lider kada je reč o privlačenju stranih direktnih investicija. Program za podršku direktnim investicijama i zapošljavanje novih radnika dao je dobre rezultate, pa je u okviru tog programa u prethodnih pet godina investirano približno milijardu evra.I u 2012. godini prioritet će imati aktivnosti usmerene na privlačenje investicija, otvaranje novih radnih mesta, razvoj infrastrukture i podizanje standarda građana u svim delovima Srbije.

Srbija regionalni lider u privlačenju investicijaSrbija i ovu godinu završava kao regionalni lider kada je reč o privlačenju stranih direktnih investicija.

Program za podršku direktnim investicijama i zapošljavanje novih radnika dao je dobre rezultate, pa je u okviru tog programa u prethodnih pet godina investirano približno milijardu evra.

Potpredsednik Vlade za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović izjavila je danas da će i u 2012. godini prioritet imati aktivnosti usmerene na privlačenje investicija, otvaranje novih radnih mesta, razvoj infrastrukture i podizanje standarda građana u svim delovima Srbije.

Kalanović je istakla da će svi programi, koji su dali rezultate u prethodnom periodu, biti nastavljeni u idućoj godini, a pregovaraće se i sa svim zainteresovanim investitorima, kojima treba stvoriti uslove da ulažu u Srbiju.

Osnovna pokretačka snaga privrednog rasta su investicije, pre svega u realni sektor i izvozno orijentisanu privredu. Baš iz tog razloga velika pažnja i u 2012. godini posvetiće se privlačenju direktnih stranih investicija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik