Stočari iz Žitorađe dobili 250 junica

Bez autora
Mar 28 2012

U Žitorađi je stočarima podeljeno 250 visokokvalitetnih steonih junica uvezenih iz Austrije, a interesovanje poljoprivrednika za dodelu junica bilo je izuzetno veliko. Vrednost junica je oko 65 miliona dinara, a za nabavku rasnih junica simentalske rase Ministarstvo poljoprivrede je obezbedilo 45 miliona dinara, dok je iz budžeta opštine izdvojeno 15 miliona dinara. Opštinsko veće odredilo je ranije kriterijume za raspodelu junica. Sva grla su deljena besplatno, a poljoprivrednici neće smeti da ih otuđe na bilo koji način u perodu od pet godina od dana potpisivanja ugovora.

Stočari iz Žitorađe dobili 250 junicaU Žitorađi je stočarima podeljeno 250 visokokvalitetnih steonih junica uvezenih iz Austrije, a interesovanje poljoprivrednika za dodelu junica bilo je izuzetno veliko.

Vrednost junica je oko 65 miliona dinara, a za nabavku rasnih junica simentalske rase Ministarstvo poljoprivrede je obezbedilo 45 miliona dinara, dok je iz budžeta opštine izdvojeno 15 miliona dinara.

Opštinsko veće odredilo je ranije kriterijume za raspodelu junica.

Sva grla su deljena besplatno, a poljoprivrednici neće smeti da ih otuđe na bilo koji način u perodu od pet godina od dana potpisivanja ugovora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik