Sutra spajanje mosta preko Save kod Ade Ciganlije

Bez autora
Aug 07 2011

Dve strane mosta preko Save kod Ade Ciganlije, čukarička i novobeogradska, biće spojene sutra, najavila je Gradska uprave Beograda. Most će biti spojen podizanjem poslednjeg, devetog segmenta čelične konstrukcije glavnog raspona mosta. Spajanju dve strane mosta prisustvovaće predsednik Srbije Boris Tadić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.Dve obale Save biće spojene tako što će hiraulične mašine podići deo mosta koji se nalazi na Novom Beogradu i "odgurati ga" do glavnog raspona koji počinje na Čukarici, i visi nad Savom.

Sutra spajanje mosta preko Save kod Ade CiganlijeDve strane mosta preko Save kod Ade Ciganlije, čukarička i novobeogradska, biće spojene sutra, najavila je Gradska uprave Beograda.

Kako je navedeno, most će biti spojen podizanjem poslednjeg, devetog segmenta čelične konstrukcije glavnog raspona mosta.

Spajanju dve strane mosta prisustvovaće predsednik Srbije Boris Tadić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Dve obale Save biće spojene tako što će hiraulične mašine podići deo mosta koji se nalazi na Novom Beogradu i "odgurati ga" do glavnog raspona koji počinje na Čukarici, i visi nad Savom.

Glavni izvođač radova na mostu je austrijska građevinska kompanija PORR.

Gradnja mosta na Adi počela je u decembru 2008. godine. U vezi sa cenom mosta vlada kontroverza, pa se ona procenjuje na sumu od 120 miliona do 400 miliona evra.

Novi beogradski most, sa centralnim stubom visokim 200 metara, biće dugačak ukupno 969 metara i širok 45 metara, sa šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze.

Radovi na mostu bi trebalo da budu završeni do kraja 2011. godina, a na prilazima mostu u 2012. godini.

Most na Savi deo je unutrašnjeg magistralnog prstena koji će, kada bude završen, povezati opštine Palilula, Zvezdara, Čukarica i Novi Beograd i rastereti saobraćaj u centru prestonice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik