Tastatura se sama dezinfikuje

Bez autora
Jan 16 2012

Na listi predmeta sa rekordnom količinom bakterija koje svakodnevno koristimo nalazi se i tastatura. Zato je kompanija „Viogard“ izumela uređaj koji ultraljubičastom svetlošću uklanja, kako kažu, 99,9 odsto bakterija. Međutim, kliničko ispitivanje otkrilo je da uređaj uklanja samo 67 odsto bakterija i da ne isključuje potrebu ručnog čišćenja tastature.Bez obzira na to „Viogard“ prodaje tastature koje se same dezinfikuju za 900 dolara. Ulaganje u takvu tastaturu verovatno se isplati s obzirom na to da je jedno istraživanje otkrilo da su tastature pet puta prljavije od vrata toaleta.

Tastatura se sama dezinfikujeNa listi predmeta sa rekordnom količinom bakterija koje svakodnevno koristimo nalazi se i tastatura.

Zato je kompanija „Viogard“ izumela uređaj koji ultraljubičastom svetlošću uklanja, kako kažu, 99,9 odsto bakterija. Međutim, kliničko ispitivanje otkrilo je da uređaj uklanja samo 67 odsto bakterija i da ne isključuje potrebu ručnog čišćenja tastature.

Bez obzira na to „Viogard“ prodaje tastature koje se same dezinfikuju za 900 dolara. Ulaganje u takvu tastaturu verovatno se isplati s obzirom na to da je jedno istraživanje otkrilo da su tastature pet puta prljavije od vrata toaleta.

Tastatura se povlači u kutiju u kojoj se dezinfikuje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik