Tokom ove godine odobrena 23 projekta

Bez autora
Apr 17 2011

Tokom ove godine u Borskom okrugu biće sproveden 21 javni rad za šta je izdvojeno oko 23 miliona dinara, a na kojima će radno angažovano biti više od 200 nezaposlenih lica. Najviše projekata za javne radove odobreno je opštini Bor, deset, u negotinskoj opštini biće pet javnih radova, u Majdanpeku četiri i Kladovu dva javna rada.Zaposlenima koji budu angažovani na poslovima javnih radova mesečno će biti isplaćivane zarade prema stepenu stručne spreme čija će se visina kretati od 17.600 za I i II stepen do 22.000 za VII stepen stručne spreme.

Tokom ove godine odobrena 23 projektaTokom ove godine u Borskom okrugu biće sproveden 21 javni rad za šta je izdvojeno oko 23 miliona dinara, a na kojima će radno angažovano biti više od 200 nezaposlenih lica.

Najviše projekata za javne radove odobreno je opštini Bor, deset, u negotinskoj opštini biće pet javnih radova, u Majdanpeku četiri i Kladovu dva javna rada. Zaposlenima koji budu angažovani na poslovima javnih radova mesečno će biti isplaćivane zarade prema stepenu stručne spreme čija će se visina kretati od 17.600 za I i II stepen do 22.000 za VII stepen stručne spreme. Nezaposlena lica angažuju se na period od šest meseci, a prioritet imaju lica romske populacije, izbegla ili raseljena lica, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, lica starija od 45 godina, žene ili socijalno ugrožena lica.

Inače, Nacionalna služba za zapošljavanje je u okviru javnih radova odobrila 434 projekta na kojima će posao dobiti 5. 211 građana, a na konkurs za sprovođenje javnih radova podneto su 1.133 zahteva iz cele zemlje u vrednosti od tri milijarde dinara. Za realizaciju odobrenih projekata javnih radova u Srbiji iz budžeta Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u 2011. godini izdvojeno je 700 miliona dinara. Najviše projekata odobreno je za socijalne, humanitarne i kulturne delatnosti - 169 - na kojima će biti zaposlena 1.673 lica, zatim iz oblasti zaštite životne sredine i prirode, 165 na kojima će se uposliti 2.223 lica, kao i 100 projekata izgradnje infrastrukture na kojima će raditi 1.315 lica. Prema informaciji iz NSZ najveći broj javnih radova, čak 57 odsto biće sprovedeno u nerazvijenim opštinama kao što su Žitorađa, Blace, Trgovište, Varvarin, Bujanovac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik