"Urbani turizam" sve popularniji u Francuskoj

Bez autora
Aug 03 2011

Francuska je jedna od najposećenijih zemalja u svetu, ali je, bar do sada, leto bilo suprotno od onoga što se od ovog godišnjeg doba očekuje - malo sunca i jesenje temperature. To, naprotiv, nije zaustavilo ljubitelje "urbanog turizma", koji smatraju da ovaj grad, na istoku zemlje, može da ponudi mnogo više od kupanja u moru i uživanja na plaži.Tokom jula imali smo devet posto više turista nego u istom periodu prošle godine. Najviše je bilo Holanđana, Belgijanaca, Nemaca, Španaca, Italijana, ali i iz Severne Amerike. Glavni razlog dolaska je takozvani "urbani turizam", odnosno posete značajnim istorijskim mestima koja su uvršćena na Uneskovu listu

"Urbani turizam" sve popularniji u FrancuskojFrancuska je jedna od najposećenijih zemalja u svetu, ali je, bar do sada, leto bilo suprotno od onoga što se od ovog godišnjeg doba očekuje - malo sunca i jesenje temperature.

To, naprotiv, nije zaustavilo ljubitelje "urbanog turizma", koji smatraju da ovaj grad, na istoku zemlje, može da ponudi mnogo više od kupanja u moru i uživanja na plaži.

"Tokom jula imali smo devet posto više turista nego u istom periodu prošle godine. Najviše je bilo Holanđana, Belgijanaca, Nemaca, Španaca, Italijana, ali i iz Severne Amerike", rekao je Luk Veret iz francuske turističke organizacije.

On je dodao da je glavni razlog dolaska takozvani "urbani turizam", odnosno posete značajnim istorijskim mestima koja su uvršćena na Uneskovu listu

Svetske baštine ili jednostavno otkrivanje grada i bliže upoznavanje s njim. Na listi turista su, uglavnom, restorani sa tradicionalnom kuhinjom, muzeji, šetnja starim delom grada i šetnje uz reku Ronu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik