Uskoro konkurs za razvoj elektronskog servisa za lokalne uprave

Bez autora
Oct 28 2010

Kako je danas najavljeno iz Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, u narednih nekoliko dana biće raspisan konkurs na kojem će lokalne uprave moći da konkurišu za sredstva za razvoj elektronske uprave i elektronskog servisa. Stanje u lokalnoj upravi u toj oblasti neujednačeno je, a lokalne uprave imaju pravo da na internet portalu e-uprave Republike Srbije ponude građanima svoje usluge. U okviru portala postoji deo “elektronske usluge” gde građani mogu da određeni zahtev predaju javnoj administraciji i plate određene takse, a u prvoj fazi je dostupno više od 50 elektronskih usluga koje pruža 27 različitih ustanova. Moguće je pribaviti i niz zahteva i dokumenata iz nadležnosti gradskih i opštinskih uprava Beograda, Loznice, Paraćina i Inđije. Takođe, raspisani su tenderi za nabavku softvera i hardvera koji se odnose na razvoj e-uprave i čija je vrednost 15 miliona evra.

Uskoro konkurs za razvoj elektronskog servisa za lokalne upraveKako je danas najavljeno iz Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, u narednih nekoliko dana biće raspisan konkurs na kojem će lokalne uprave moći da konkurišu za sredstva za razvoj elektronske uprave i elektronskog servisa.

Stanje u lokalnoj upravi u toj oblasti neujednačeno je, a lokalne uprave imaju pravo da na internet portalu e-uprave Republike Srbije ponude građanima svoje usluge.

U okviru portala postoji deo “elektronske usluge” gde građani mogu da određeni zahtev predaju javnoj administraciji i plate određene takse, a u prvoj fazi je dostupno više od 50 elektronskih usluga koje pruža 27 različitih ustanova. Moguće je pribaviti i niz zahteva i dokumenata iz nadležnosti gradskih i opštinskih uprava Beograda, Loznice, Paraćina i Inđije.

Takođe, raspisani su tenderi za nabavku softvera i hardvera koji se odnose na razvoj e-uprave i čija je vrednost 15 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik