Vlada odobrila jamstva 3. maju

Bez autora
Oct 28 2010

Na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlada Republike Hrvatske prihvatila je Odluku o davanju državnog jamstva Zagrebačkoj banci, Zagreb, Hrvatskoj poštanskoj banci, Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak i drugim poslovnim bankama u zemlji ili inozemstvu, za financiranje novogradnji u Brodogradilištu 3. maj. Naime, imajući u vidu da su pregovori o gradnji četiri broda za prijevoz nafte, bitumena i naftnih prerađevina okončani krajem lipnja ove godine, tj. prije otvaranja Poglavlja 8: Tržišno natjecanje, a samim time i dobivanja mjerila za zatvaranje navedenog Poglavlja, te imajući u vidu da je to avansno, a ne financijsko jamstvo, kojim se omogućava realizacija ranije započetog posla i time je važno za kredibilitet brodogradilišta naspram poslovnih partnera, Vlada Republike Hrvatske odlučila je dati državno jamstvo...

Vlada odobrila jamstva 3. majuNa današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlada Republike Hrvatske prihvatila je Odluku o davanju državnog jamstva Zagrebačkoj banci, Zagreb, Hrvatskoj poštanskoj banci, Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak i drugim poslovnim bankama u zemlji ili inozemstvu, za financiranje novogradnji u Brodogradilištu 3. maj.

"Naime, imajući u vidu da su pregovori o gradnji četiri broda za prijevoz nafte, bitumena i naftnih prerađevina okončani krajem lipnja ove godine, tj. prije otvaranja Poglavlja 8: Tržišno natjecanje, a samim time i dobivanja mjerila za zatvaranje navedenog Poglavlja, te imajući u vidu da je to avansno, a ne financijsko jamstvo, kojim se omogućava realizacija ranije započetog posla i time je važno za kredibilitet brodogradilišta naspram poslovnih partnera, Vlada Republike Hrvatske odlučila je dati državno jamstvo", stoji u priopćenju iz Vlade.

Vlada pritom ističe kako je ovo iznimka te da ostaje odlučna ispuniti sva mjerila za zatvaranje Poglavlja 8: Tržišno natjecanje i uspješno provesti privatizaciju, tj. restrukturiranje brodogradilišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik