Za projekte NIP-a u 2011. potrebno oko 30 milijardi dinara

Bez autora
Oct 28 2010

Za realizaciju najprioritetnijih projekata NIP-a u 2011. i učešće zemlje u projektnim zajmovima i programima potrebno oko 30 milijardi dinara iz budžeta Srbije. Ta sredstva su potrebna za realizaciju najvažnijih novih i nastavak već započetih infrastrukturnih projekata, među kojima su i izgradnja koridora 10 i 11. Reč je o sredstvima koja će biti uložena isključivo u infrastrukturne projekte, koji su osnova za dalji razvoj Srbije. Projekati NIP-a u 2010. godini, se finasiraju sredstvima iz budžeta Srbije i iz projektnih zajmova. Najveći broj projekata NIP-a biće završen do kraja godine i finansiranje malog broja projekata biće preneto u narednu godinu, samo iz razloga što ugovoreni rokovi podrazumevaju završetak u toku 2011. Delegacija MMF nastavlja danas boravak u Beogradu, razgovorima sa predstavnicima Vlade Srbije o šestoj reviziji tekućeg "stend-baj" aranžmana, sastancima na nivou tehničkih eksperata i razgovorima sa predstavnicima javnih preduzeća u našoj zemlji.

Za projekte NIP-a u 2011. potrebno oko 30 milijardi dinaraMinistarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je danas na sastanku sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda da je za realizaciju najprioritetnijih projekata NIP-a u 2011. i učešće zemlje u projektnim zajmovima i programima potrebno oko 30 milijardi dinara iz budžeta Srbije.

Ministarka Kalanović je naglasila da su ta sredstva potrebna za realizaciju najvažnijih novih i nastavak već započetih infrastrukturnih projekata, među kojima su i izgradnja koridora 10 i 11, saopšteno je iz tog ministarstva.

Reč je o sredstvima koja će biti uložena isključivo u infrastrukturne projekte, koji su osnova za dalji razvoj Srbije.

Na sastanku je, kako je navedeno, istaknuta važnost ulaganja u infrastrukturu kao preduslov razvoja privrede.

Kalanovićeva je upoznala delegaciju MMF sa dinamikom realizacije projekata NIP-a u 2010. godini, koji se finasiraju sredstvima iz budžeta Srbije i iz projektnih zajmova.

Ona je istakla da će najveći broj projekata NIP-a biti završen do kraja godine i da će finansiranje malog broja projekata biti preneto u narednugodinu, samo iz razloga što ugovoreni rokovi podrazumevaju završetak u toku 2011, navedeno je u saopštenju.

Delegacija MMF nastavlja danas boravak u Beogradu, razgovorima sa predstavnicima Vlade Srbije o šestoj reviziji tekućeg "stend-baj" aranžmana, sastancima na nivou tehničkih eksperata i razgovorima sa predstavnicima javnih preduzeća u našoj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik