Zagrebačka županija potiče korištenje obnovljivih izvora

Bez autora
Aug 08 2011

Zagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisali su javni natječaj za javno prikupljanje prijava za sufinanciranje projekta "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima Zagrebačke županije za 2011.". Projekt predviđa ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 50 kućanstava na području Zagrebačke županije uz bespovratno sufinanciranje županije i Fonda do 12.000 kuna po kućanstvu. Natječaj za prikupljanje ponuda zainteresiranih korisnika otvoren je do 20. rujna. Na natječaj se mogu javiti fizičke osobe koje imaju prebivalište na području te županije i posjeduju dokaz o vlasništvu nad objektom na koji planiraju ugraditi sustav. Županija i Fond će sa 40 posto potrebnog novca nepovratno sufinancirati troškove opreme i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije odnosno do maksimalnog iznosa od 12.000 kuna po kućanstvu.

Zagrebačka županija potiče korištenje obnovljivih izvoraZagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisali su javni natječaj za javno prikupljanje prijava za sufinanciranje projekta "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima Zagrebačke županije za 2011.".

Projekt predviđa ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 50 kućanstava na području Zagrebačke županije uz bespovratno sufinanciranje županije i Fonda do 12.000 kuna po kućanstvu. Natječaj za prikupljanje ponuda zainteresiranih korisnika otvoren je do 20. rujna, objavili su iz Zagrebačke županije.

Na natječaj se mogu javiti fizičke osobe koje imaju prebivalište na području te županije i posjeduju dokaz o vlasništvu nad objektom na koji planiraju ugraditi sustav. Županija i Fond će sa 40 posto potrebnog novca nepovratno sufinancirati troškove opreme i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije odnosno do maksimalnog iznosa od 12.000 kuna po kućanstvu. Nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona, kažu u Županiji. Projekt »Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima Zagrebačke županije za 2011. godinu« vrijedan je 1,5 milijuna kuna, pri čemu će fizičke osobe osigurati 60 posto potrebnog novca, županija 13 posto, a Fond ostalih 27 posto.

Pod sustavom za korištenje obnovljivih izvora energije smatra se solarni kolektorski sustav za pripremu potrošne tople vode i dogrijavanje objekta koji se sastoji minimalno od solarnog kolektora, toplinskog spremnika te potrebne ugradbene opreme.

Ocjenjivanje pristiglih ponuda kao i konačan odabir 50 kućanstava provest će Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Zagrebačke županije, Fonda te Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik