Alpina dostavila novi plan radova na Koridoru 10

Bez autora
Feb 11 2013

Preduzeće Koridori Srbije saopštilo je u ponedeljak da je austrijska Alpina dostavila tom preduzeću novi plan gradnje dve deonice Koridora 10, ali da će ugovor sa tim izvođačem biti raskinut ako početkom građevinske sezone ne nastavi radove.Ukoliko austrijska Alpina i pored dostavljenog dinamičkog plana, početkom građevinske sezone ne nastavi radove na izgradnji Koridora 10, država će raskinuti ugovor, povući će bankarsku garanciju i raspisati tender za novog izvođača.

Alpina dostavila novi plan radova na Koridoru 10Preduzeće Koridori Srbije saopštilo je u ponedeljak da je austrijska Alpina dostavila tom preduzeću novi plan gradnje dve deonice Koridora 10, ali da će ugovor sa tim izvođačem biti raskinut ako početkom građevinske sezone ne nastavi radove.

Ukoliko austrijska Alpina i pored dostavljenog dinamičkog plana, početkom građevinske sezone ne nastavi radove na izgradnji Koridora 10, država će raskinuti ugovor, povući će bankarsku garanciju i raspisati tender za novog izvođača, navodi se u saopštenju.

Taj posao, Koridori Srbije odradiće u saradnji sa Svetskom bankom, koja kreditira izgradnju ovog dela najvažnijeg drumskog pravca u Srbiji. Razlog je probijanje rokova za više od 18 meseci.

U saopštenju se navodi da plan koji je Alpina dostavila sadrži detaljnu dinamiku izvođenja svih preostalih radova na nedovršenim deonicama, uz neophodnu vremensku odrednicu za sve radove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik