Asfaltiran prvi kilometar istočnog kraka Koridora 10

Bez autora
Dec 08 2013

Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić i direktor JP "Koridori Srbije" Dmitar Đurović prisustvovali su danas početku asfaltiranja puta na deonici Crvena reka – Čiflik, na istočnom kraku Koridora 10.Antić je istakao da je ova deonica veoma zahtevna, s obzirom na to da ima 14 mostova, uz ocenu da asfaltiranje prvih kilometara koje je počelo prema planu nagoveštava da će grčki "Aktor", koji izvodi radove, ispuniti obećanje da će 12,6 kilometara, koliko je duga deonica, biti završeni do oktobra 2014. godine.

Asfaltiran prvi kilometar istočnog kraka Koridora 10Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić i direktor JP "Koridori Srbije" Dmitar Đurović prisustvovali su danas početku asfaltiranja puta na deonici Crvena reka – Čiflik, na istočnom kraku Koridora 10.

Antić je istakao da je ova deonica veoma zahtevna, s obzirom na to da ima 14 mostova, uz ocenu da asfaltiranje prvih kilometara koje je počelo prema planu nagoveštava da će grčki "Aktor", koji izvodi radove, ispuniti obećanje da će 12,6 kilometara, koliko je duga deonica, biti završeni do oktobra 2014. godine.

Pokušaćemo da tehnički rešimo pitanje organizacije saobraćaja i da tokom neredne godine ovu deonicu stavimo u funkciju, istakao je ministar i ponovio da država ima snage da i u vremenu krize radi velike infrastrukturne projekte.

Antić je podsetio na to da je danas, nakon 20 godina, stavljen prvi asfalt na deonici autoputa prema Pirotu.

Đurović je saopštio da se očekuje da će prvih 2,4 kilometra pod asfaltom na istočnom kraku Koridora 10 biti završeno u narednih nekoliko dana, i podsetio na to da vrednost radova na deonici Crvena reka – Čiflik iznosi približno 4,2 milijarde dinara.

Đurović je izrazio uverenje da će istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, biti završen prema planu, do polovine 2016. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik