ASNS za nov način oporezivanja

Bez autora
Apr 26 2011

Predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) razgovarali su sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojšom Ćirićem o merama koje će ubrzati izlazak privrede iz ekonomske krize. Delegacija je dobila obećanje da će Ministarstvo ekonomije pripremiti program podrške privredi i da će poslodavcima koji zaposle nove radnike biti omogućeno da plate upola manje doprinose.Sa Ćirićem su razgovarali i o pomoći preduzećima u metalnoj industriji, među kojima je Industrija motora Rakovica kojoj će posle prvomajskih praznika biti uplaćeno 100 miliona dinara kao podrška za ugovoreni izvoz 3.000 traktora u Etiopiju.

ASNS za nov način oporezivanjaDelegacija Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata predložila ministru ekonomije Nebojši Ćiriću novi način oporezivanja zarada, kojim bi poslodavci bili rasterećeni, kao i predlog ekonomskih mera za izlazak iz krize.

Predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) razgovarali su sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojšom Ćirićem o merama koje će, kako su naveli, ubrzati izlazak privrede iz ekonomske krize.

Predsednica ASNS-a Ranka Savić rekla je da je delegacija dobila obećanje da će Ministarstvo ekonomije pripremiti program podrške privredi i da će poslodavcima koji zaposle nove radnike biti omogućeno da plate upola manje doprinose.

Savićeva je navela da je sa Ćirićem razgovarala o pomoći preduzećima u metalnoj industriji, među kojima je Industrija motora Rakovica kojoj će posle prvomajskih praznika biti uplaćeno 100 miliona dinara kao podrška za ugovoreni izvoz 3.000 traktora u Etiopiju.

"Dobili smo obećanje i da će tekstilna industrija dobijati subvencije Ministarstva ekonomije", navela je ona i dodala da je u pripremi dugoročni program podsticaja za metalsku i tekstilnu industriju. Savićeva je rekla da Ministarstvo ekonomije radi i predlog reprograma kredita privredi.

"ASNS je dao predlog oporezivanja zarada koji je zasnovan na kombinaciji linearnog i progresivnog sistema oporezivanja", rekla je Savić i istakla da je predlog tog sindikata da se ne oporezuju minimalne zarade.

"Naš predlog je i da se iznos plate do pet prosečnih zarada oporezuje po stopi od 12 odsto, a preko toga po stopi od 15 do 20 odsto", objasnila je Savić.

Nebojša Ćirić je, prema njenim rečima, potvrdio da je Ministarstvo ekonomije za kompaniju "Jumko" iz Vranja obezbedilo 30 miliona dinara, što će biti uplaćeno do 15. maja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik