Bankarske garancije - prva kampanja Udruženja "Ponuđači Srbije"

Bez autora
Jan 29 2011

U petak, 28. januara 2011. godine, održana je druga sednica Udruženja "Ponuđači Srbije", koje je osnovana 9. decembra 2010. godine. U proteklom period Udruženje je registrovano u skladu sa zakonom što je prvi korak ka ostvarivanju postavljenih ciljeva.Udruženje "Ponuđači Srbije" zagovara uvođenje tržišne i fer konkurencije u postupcima javnih nabavki, zasnovanih na evropskom sistemu vrednosti. Ciljevi Udruženja su unapređenje javnosti i odgovornosti u postupcima javnih nabavki, kao i podizanje nivoa zakonitosti i pravičnosti.

Bankarske garancije - prva kampanja Udruženja U petak, 28. januara 2011. godine, održana je druga sednica Udruženja "Ponuđači Srbije", koje je osnovana 9. decembra 2010. godine.

U proteklom period Udruženje je registrovano u skladu sa zakonom što je prvi korak ka ostvarivanju postavljenih ciljeva.

Udruženje "Ponuđači Srbije" zagovara uvođenje tržišne i fer konkurencije u postupcima javnih nabavki, zasnovanih na evropskom sistemu vrednosti. Ciljevi Udruženja su unapređenje javnosti i odgovornosti u postupcima javnih nabavki, kao i podizanje nivoa zakonitosti i pravičnosti.

Na održanoj sednici jednoglasno je usvojen je pravilnik o radu Skupštine, memorandum, plan aktivnosti za 2011. godinu, kodeks ponašanja članova udruženja, kao i visina članarine. Visina članarine za 2011. godinu za fizička lica iznosi 50 evra, za preduzetnike iznosi 100 evra, a privredna društva za članarinu će morati da izdvoje 150 evra. Takođe, na sednici su izabrani i članovi upravnog i nadzornog odbora Udruženja "Ponuđači Srbiije".

Prema informacijama koje imaju članovi Udruženja, korisnici i učesnici u javnim nabavkama najviše primedbi su stavili na visinu i davanje bankarske garancije, kao i na rokove koje izlaze u Službenom glasniku, pa će to biti prva kampanja koju će voditi Udruženje "Ponuđači Srbije".

Ministarstvo finansija i Uprava za javne nabavke razvili su sertifikacioni program za sticanje sertifikata za službenika za javne nabavke. Sticanje kvalifikacije za službenika za javne nabavke pomoći će da se unapredi sistem javnih nabavki u Srbiji i smanji korupcija u ovoj oblasti. Takođe, postoji i prostor da se postignu uštede u javnim nabavkama, a tome najviše može da doprinese profesionalizacija ljudi koji rade taj posao. Ovim programom, sertifikaciju će dobiti od tri do pet hiljada zaposlenih  u preduzećima i ustanovama koje imaju zakonsku obavezu da sprovode postupke javnih nabavki roba i usluga.

Ukoliko želite da postanete član Udruženja "Ponuđači Srbije", pristupnicu, kao i sve dodatne informacije možete pogledati na sajtu www.ponudjacisrbije.com

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik