Besplatna kontrola vozila uoči zimske sezone

Bez autora
Nov 03 2019

U 33 lokalne zajednice širom Republike Srpske od sutra do 29. novembra biće realizovana preventivna kampanja besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019".Kampanja će početi sutra u krugu Auto-moto društva "Krajina" u Banjaluci, a realizuju je Auto-moto savez Republike Srpske i auto-moto društva. Cilj kampanje je povećanje bezbjednosti u saobraćaju i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima, navode iz AMS-a.

Besplatna kontrola vozila uoči zimske sezoneU 33 lokalne zajednice širom Republike Srpske od sutra do 29. novembra biće realizovana preventivna kampanja besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019".

Kampanja će početi sutra u krugu Auto-moto društva "Krajina" u Banjaluci, a realizuju je Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske i auto-moto društva.

"Cilj kampanje je povećanje bezbjednosti u saobraćaju i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima", navode iz AMS-a.

Tokom kampanje vozači će na pokretnom tehničkom pregledu moći da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja guma, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosno-signalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i opremu koja mora da se nalazi u vozilu.

Vozačima će biti podijeljeno 5.000 brošura sa objašnjenjima i instrukcijama o načinu vožnje u zimskim uslovima i pripremi vozila za zimske uslove koji su zajednički izradili AMS, Ministarstvo saobraćaja i veza i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Radnici preduzeća "Optima grupa" će vozačima dijeliti grebalice za skidanje leda sa staklenih površina, servisne knjižice za vlasnike kontrolisanih vozila i zimsku tečnost za pranje vjetrobranskog stakla.

Kampanju će podržati Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i kompanija "Optima grupa".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik