Državna uprava postaje moderan servis građana

Bez autora
May 29 2013

Novi Zakon o opštem upravnom postupku doneće izmene u cilju stvaranja modernije i servisno orijentisane državne uprave, koja će biti dobar servis građana. Radna grupa koja je učestovala u izradi tog dokumenta prvenstveno rukovodila interesima građana.Ovaj zakon uvodi nove institute – upravni ugovor i garantni akt, ali stvara i pravne pretpostavke za otvaranje kancelarija za brze odgovore. Novi Zakon o opštem upravnom postupku trebalo bi da uvede i elektronski način komunikacije između organa uprave i građana.

Državna uprava postaje moderan servis građanaDržavni sekretar Ministarstva pravde i državne uprave Vlade Republike Srbije Gordana Stamenić ocenila je danas da će novi Zakon o opštem upravnom postupku doneti izmene u cilju stvaranja modernije i servisno orijentisane državne uprave, koja će biti dobar servis građana.

Stamenić je na otvaranju javne rasprave o Predlogu nacrta Zakona o opštem upravnom postupku, koja je održana u Skupštini grada Novog Sada, istakla da se radna grupa koja je učestovala u izradi tog dokumenta prvenstveno rukovodila interesima građana.

Prema njenim rečima, ovaj zakon uvodi nove institute – upravni ugovor i garantni akt, ali stvara i pravne pretpostavke za otvaranje kancelarija za brze odgovore.

Ona je ukazala i na to da bi novi Zakon o opštem upravnom postupku trebalo da uvede i elektronski način komunikacije između organa uprave i građana.

Predlog nacrta Zakona o opštem upravnom postupku je pripremila radna grupa Ministarstva pravde i državne uprave, uz podršku programa Sigma (EU i OECD - zajednička inicijativa).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik