Dužnici „na oku“ Poreske uprave

Bez autora
Jun 30 2014

Poreska uprava najavljuje oštriju borbu protiv vlasnika firmi kod kojih blokada računa nije dala rezultat. U borbi protiv dužnika novi direktor PU Aleksandar Miljković planira primenu svih zakonskih mera, koje toj instituciji stoje na raspolaganju - od plenidbe imovine do izvršenja hipoteke.Ukupna naplata poreza i doprinosa, kod preduzeća i građana, u prvih pet meseci 2014. je malo bolja nego u istom periodu 2013, ali je i dalje ispod željenog cilja projektovanog ovogodišnjim budžetom, kaže Miljković.

Dužnici „na oku“ Poreske upravePoreska uprava najavljuje oštriju borbu protiv vlasnika firmi kod kojih blokada računa nije dala rezultat. U borbi protiv dužnika novi direktor PU Aleksandar Miljković planira primenu svih zakonskih mera, koje toj instituciji stoje na raspolaganju - od plenidbe imovine do izvršenja hipoteke.

- Ukupna naplata poreza i doprinosa, kod preduzeća i građana, u prvih pet meseci 2014. je malo bolja nego u istom periodu 2013, ali je i dalje ispod željenog cilja projektovanog ovogodišnjim budžetom - kaže Miljković.

- Postoje situacije kad obveznik nije u mogućnosti da plati poreski dug, u tom slučaju dužnik ima zakonske mogućnosti da dugovanje odloži na neko vreme, ako istovremeno sa takvim zahtevom priloži i sredstva obezbeđenja. Međutim, u svim ostalim situacijama, Poreska uprava mora da radi svoj posao, a to je da naplaćuje porez.

Reprogram poreskog duga za iznose više od tri miliona dinara sklopilo je između 60 i 70 preduzeća dužnika. Ukupno je za prvih pet meseci odobreno 1.900 reprograma dok je prema podacima za prva tri meseca u oko 90 slučajeva reprogram poništen.

Do 1.000 inspektora

Timu od 600 inspektora sa fakultetskim obrazovanjem, koji kontroliše izdavanje fiskalnih računa pridružiće se 300 do 400 kontrolora sa srednjom školom, koji će biti angažovani da proveravaju izdavanje fiskalnih računa i prijavljivanje zaposlenih koji rade u maloprodajnim objektima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik