Fijat 500L stiže u SAD

Bez autora
May 26 2013

Brod sa prvih 3.000 automobila Fijat 500 L, namenjenih američkoom tržištu, uplovio je u subotu u luku u Baltimoru, a preostala vozila u nedelju stižu u luku u Halifaksu u Kanadi. Kontigent od 3.000 vozila je prvo vozom stigao iz kragujevačke fabrike u Srbiji do luke u Baru u Crnoj Gori, gde je utovaren na brod 10. maja, spreman za put do obala Amerike.Masovna proizvodnja modela 500 L za severnoameričko tržište počela je u martu u Kragujevcu, u najvećoj fabrici automobila u jugoistočnoj Evropi.

Fijat 500L stiže u SADBrod sa prvih 3.000 automobila Fijat 500 L, namenjenih američkoom tržištu, uplovio je u subotu u luku u Baltimoru, a preostala vozila u nedelju stižu u luku u Halifaksu u Kanadi, saopšteno je iz Fijata.

Kontigent od 3.000 vozila je prvo vozom stigao iz kragujevačke fabrike u Srbiji do luke u Baru u Crnoj Gori, gde je utovaren na brod 10. maja, spreman za put do obala Amerike.

Masovna proizvodnja modela 500 L za severnoameričko tržište počela je u martu u Kragujevcu, u najvećoj fabrici automobila u jugoistočnoj Evropi.

Iz Fijata napominju da je Fijat 500L je jedini model u svojoj kategoriji sa konstantnim porastom prodaje u Evropi, uprkos nepovoljnoj ekonomskoj situaciji. Do sada je pristiglo oko 43.000 porudžbina za ove automobile samo sa evropskog tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik