IFC pomaže lokalnim samoupravama u privlačenju investicija

Bez autora
Nov 03 2010

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke, potpisala je memorandum o razmevanju sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) Srbije o prenosu kompletne metodologije, iskustva iz regiona i softvera projekta "Jačanje konkurentnosti na lokalnom nivou", poznatom kao "giljotina propisa".Projekat je već sproveden u Kruševcu, Užicu, Vranju i Zrenjaninu, a u završnoj fazi je u gradu Nišu i niškim opštinama. Ideja je da SKGO, posle povlačenja IFC-a, sprovodi regulatornu reformu u opštinama i gradovima na osnovu prenetog znanja, iskustva i softvera projekta.

IFC pomaže lokalnim samoupravama u privlačenju investicijaMeđunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke, potpisala je memorandum o razmevanju sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) Srbije o prenosu kompletne metodologije, iskustva iz regiona i softvera projekta "Jačanje konkurentnosti na lokalnom nivou", poznatom kao "giljotina propisa".

Projekat je već sproveden u Kruševcu, Užicu, Vranju i Zrenjaninu, a u završnoj fazi je u gradu Nišu i niškim opštinama.

Ideja je da SKGO, posle povlačenja IFC-a, sprovodi regulatornu reformu u opštinama i gradovima na osnovu prenetog znanja, iskustva i softvera projekta. Nadamo se da ćemo pomoći opštinama i gradovima u Srbiji da smanje administrativne prepreke, unaprede poslovno okruženje i privuku nove investicije - istakao je generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić.

Unapređenje uslova za poslovanje kroz pojednostavljenje administrativnih procedura i pružanje boljih usluga preduzećima i preduzetnicima, kako se navodi u saopštenju, utiče na smanjenje rizika i troškova poslovanja i povećanje konkurentnosti lokalnih samouprava u privlačenju stranih investicija.

Projekat "Jačanje konkurentnosti na lokalnom nivou" u Srbiji je počeo 2007. godine, a sprovodi se i u gradovima u Albaniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

IFC pruža ivesticione i savetodavne usluge u Srbiji kako bi podržao razvoj privatnog sektora i privukao strane investicije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik