Izmenjeni uslovi za preduzetnice u Fondu za razvoj

Bez autora
May 21 2013

Fond za razvoj Republike Srbije odlučio je da prilagodi kriterijume za kreditiranje preduzetnica prema preporukama istraživanja ženskog preduzetništva i da se zahtevano učešće žena u vlasništvu smanji sa 51 na 25 posto.Kreditna linija je namenjena za podsticaj i razvoj ženskog preduzetništva i krediti će se odobravati isključivo privrednim subjektima gde su osnivači žene koje i upravljaju svojim biznisom.

Izmenjeni uslovi za preduzetnice u Fondu za razvojFond za razvoj Republike Srbije odlučio je da prilagodi kriterijume za kreditiranje preduzetnica prema preporukama istraživanja ženskog preduzetništva i da se zahtevano učešće žena u vlasništvu smanji sa 51 na 25 posto.

Kreditna linija je namenjena za podsticaj i razvoj ženskog preduzetništva i krediti će se odobravati isključivo privrednim subjektima gde su osnivači žene koje i upravljaju svojim biznisom. Kod privrednih društava neophodno je da osnivač sa najmanje 25 posto udela i direktor društva bude žena, a kod preduzetnika da osnivač bude žena.

Ovo je još jedan primer dobre saradnje Udruženja poslovnih žena Srbije i institucija. Pre svega rešenosti Ministarstva finansija i privrede da napravi konkretne promene u politici razvoja ženskog preduzetništva i da preporuke prvog sveobuhvatnog istraživanja o ženskom preduzetništvu postepeno realizuje u praksi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik