KCS raspisao konkurs za prijem na određeno 1.277 medicinara za potrebe kovid bolnice

Bez autora
Nov 19 2020

Klinički centar Srbije (KCS) raspisao je konkurs za prijem u radni odnos 267 lekara i 1.010 sestara i tehničara za potrebe KCS/Kovid bolnice i to na određeno vreme do tri meseca, a zbog privremeno povećanog obima posla zbog epidemije korona virusa, objavljeno je na portalu te zdravstvene institucije.

Na konkursu se traži 267 zdravstvenih radnika sa visokom stručnom spremom, među kojima najviše - 80 - lekara specijalista anesteziologije sa reanimatologijom i intenzivnom terapijom.

Između ostalih, traži se i 45 pulmologa, 20 specijalista urgentne medicine, 15 kardiologa, 12 infektologa i tri epidemiologa.

Konkurs je raspisan i za prijem 1.010 zdravstvenih radnika sa višom ili srednjom stručnom spremom, među kojima je 878 medicinskih sestara ili tehničara opšteg smera i 60 laboratorijskih tehničara.

Kada je reč o uslovima za učešće na konkursu, od kandidata - lekara traži se da imaju završen Medicinski fakultet i položen stručni ispit, dok se za radno mesto medicinskih sestara i tehničara traži završena viša, odnosno srednja škola odgovarajućeg smera i položen stručni ispit.

Konkurs za prijem ukupno 1.277 radnika na određeno raspisan je na osnovu odluke v.d. direktora Milike Ašanina, a rok za prijavu traje osam dana od objavljivanja konkursa na portalima Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministarstva zdravlja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik