Korekcija godišnjih finansijskih izveštaja do 29. aprila

Bez autora
Apr 20 2011

Agencija za privredne registre (APR) je saopštila da je 29. april poslednji rok do kada je moguće podneti zahtev za zamenu registrovanog godišnjeg finansijskog izveštaja, saglasno propisima. Nakon 29. aprila, dalja korekcija podataka u pomenutim izveštajima biće moguća samo na osnovu izveštaja revizora ili naloga nadležnog državnog (inspekcijskog) organa.Preliminarna zbirna obrada ne utiče na obaveze pravnih lica i preduzetnika za koje nije okončan postupak registracije finansijskih izveštaja, pa su ovi obveznici dužni da postupe po dostavljenom obaveštenju o utvrđenim nedostacima u finansijskom izveštaju koje moraju da otklone u zadatim rokovima.

Podnošenje zahteva za zamenu registrovanog godišnjeg finansijskog izveštaja do 29. aprilaAgencija za privredne registre (APR) je saopštila da je 29. april poslednji rok do kada je moguće podneti zahtev za zamenu registrovanog godišnjeg finansijskog izveštaja, saglasno propisima.

Nakon 29. aprila, dalja korekcija podataka u pomenutim izveštajima biće moguća samo na osnovu izveštaja revizora ili naloga nadležnog državnog (inspekcijskog) organa.

Preliminarna zbirna obrada ne utiče na obaveze pravnih lica i preduzetnika za koje nije okončan postupak registracije finansijskih izveštaja, pa su ovi obveznici dužni da postupe po dostavljenom obaveštenju o utvrđenim nedostacima u finansijskom izveštaju koje moraju da otklone u zadatim rokovima.

Nakon okončanja preliminarne zbirne obrade, Registar će pripremiti individualne podatke iz registrovanih godišnjih finansijskih izveštaja i 9. maja 2011. godine ti podaci biće objavljeni na internet stranici APR. Ovi podaci biće dostupni javnosti u naredne tri godine.

Registar će, po završenoj obradi finansijskih izveštaja, otpočeti sa procesom izračunavanja pokazatelja o bonitetu i utvrđivanja skoringa, što je preduslov za pružanje usluga boniteta sa podacima iz finansijskih izveštaja za 2010. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik