Krstić : Budžet za 2014. sadrži neophodne mere i socijalno je odgovoran

Bez autora
Dec 02 2013

Predlog budžeta za 2014. sastavljen je odgovorno i realno jer se prvi put prikazuje kompletan deficit koji će iznositi 7,1 odsto BDP-a, rekao je ministar finansija Lazar Krstić na sednici Odbora Skupštine Srbije za finansije. Ministar je objasnio da se u Predlogu budžeta prikazuje sve što je ranije bilo "ispod crte", a odnosilo se na garancija javnim preduzećima, na šta su ukazivale i međunarodne institucije.Predlog budžeta za 2014. godinu sadrži neophodne mere i socijalnu odgovornosti i oslikava plan koji je Vlada odlučna da sprovede, a uključuje odgovorno ponašanje u javnom sektoru i rešavanje problema u bankama, rekao je Krstić.

Krstić : Budžet za 2014. sadrži neophodne mere i socijalno je odgovoranPredlog budžeta za 2014. sastavljen je odgovorno i realno jer se prvi put prikazuje kompletan deficit koji će iznositi 7,1 odsto BDP-a, rekao je ministar finansija Lazar Krstić na sednici Odbora Skupštine Srbije za finansije.

Ministar je objasnio da se u Predlogu budžeta prikazuje sve što je ranije bilo "ispod crte", a odnosilo se na garancija javnim preduzećima, na šta su ukazivale i međunarodne institucije.

Predlog budžeta za 2014. godinu sadrži neophodne mere i socijalnu odgovornosti i oslikava plan koji je Vlada odlučna da sprovede, a uključuje odgovorno ponašanje u javnom sektoru i rešavanje problema u bankama, rekao je Krstić.

Ministar kaže da je Vlada odlučna da za tri, do četiri godine suzbije "sivu ekonomiju" za šta su prvi koraci već učinjeni.

Predstavljajući predloženi paket finansijskih zakona o kojim će poslanici raspravljati zajedno s predlogom budžeta, Krstić je rekao da će biti ograničeno zapošljavanje u javnom sektoru gde je zaposleno 750.000 ljudi, što je više nego što je Vlada procenjivala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik