Ministarstvo telekomunikacija podržalo odluku Ratela

Bez autora
Mar 06 2013

Ministarstvo trgovine i telekomunikacija Srbije podržalo je u sredu odluku Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) da se rok za uvođenje prenosivosti brojeva fiksnih telefona odloži za april 2014. Ministarstvo podržava Ratel, kao nezavisnog regulatora, u nastojanju da pronađe optimalno rešenje kako bi se što pre započela prenosivost brojeva i u fiksnoj telefoniji, “uz definisanje realnih rokova, a sagledavajući sve objektivne okolnosti”. Ratel je uputio operaterima fiksne telefonije u Srbiji predlog kojim se rok za uvođenje prenosivosti fiksnih brojeva odlaže za april 2014. godine.

Ministarstvo telekomunikacija podržalo odluku RatelaMinistarstvo trgovine i telekomunikacija Srbije podržalo je u sredu odluku Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) da se rok za uvođenje prenosivosti brojeva fiksnih telefona odloži za april 2014.

U izjavi agenciji Beta u tom ministarstvu su rekli da podržavaju Ratel, kao nezavisnog regulatora, u nastojanju da pronađe optimalno rešenje kako bi se što pre započela prenosivost brojeva i u fiksnoj telefoniji, “uz definisanje realnih rokova, a sagledavajući sve objektivne okolnosti”.

Prema informacijama agencije Beta, Ratel je uputio operaterima fiksne telefonije u Srbiji predlog kojim se rok za uvođenje prenosivosti fiksnih brojeva odlaže za april 2014. godine.

Primena pravilnika o prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji trebalo je da počne 1. decembra 2012. godine, ali je odložena jer državna kompanija Telekom Srbije, koji ima najveće učešće na srpskom tržištu fiksne telefonije, nije bio spreman za to.

U Ministarsvu trgovine i telekomunikaicjia Srbije su izrazili žaljenje što prenosivost brojeva u fiksnoj telefoniji nije mogla početi 1. decembra 2012, ali su istakli da su definisanje preciznih i tačnih rokova za realizaciju određenih procesa osnovni preduslov za stvaranje predvidivog tržišnog ambijenta, prenosi Beta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik