Nastavljeni pregovori o ruskom kreditu za infrastrukturu

Bez autora
Jan 24 2011

Pregovori o delu ruskog kredita namenjenog infrastrukturnim projektima u Srbiji u vrednosti 800 miliona dolara nastavljeni su danas u Moskvi. Ruskim pregovaračima će projekte koji bi trebalo da budu finansirani predstaviti predstavnici Ministarstva infrastrukture, a razgovorima prisustvuju i predstavnici Ministarstva finansija.Namera vlasti u Srbiji je da se delom ruskog kredita finansira završetak pruge od Valjeva do Loznice, obnova pruge Beograd - Bar do granice sa Crnom Gorom i završi izgradnja Beogradskog železnickog čvora.

Nastavljeni pregovori o ruskom kreditu za infrastrukturuPregovori o delu ruskog kredita namenjenog infrastrukturnim projektima u Srbiji u vrednosti 800 miliona dolara nastavljeni su danas u Moskvi, rečeno je Beti u Ministarstvu finansija.

Ruskim pregovaračima će projekte koji bi trebalo da budu finansirani predstaviti predstavnici Ministarstva infrastrukture, a razgovorima prisustvuju i predstavnici Ministarstva finansija.

Namera vlasti u Srbiji je da se delom ruskog kredita finansira završetak pruge od Valjeva do Loznice, obnova pruge Beograd - Bar do granice sa Crnom Gorom i završi izgradnja Beogradskog železnickog čvora.

Krajem prošle godine u Beogradu su boravili predstavnici ruskih železnica koji bi trebalo da budu uključeni u obnovu železničke infrastrukture u Srbiji.

Pregovori o ruskom kreditu ukupne vrednosti jedne milijarde dolara počeli su krajem oktobra 2009. i do sada je povučen deo od 200 miliona dolara koji se odnosi na podršku republičkom budžetu.

Srpska strana nije imala spremne projekte za koje je tražila pozajmicu, zbog čega su pregovori o delu kredita za infrastrukturu zastali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik