Obnova infrastrukture iz zajma EBRD

Bez autora
Sep 03 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa regionalnim direktorom EBRD za centralnu i jugoistočnu Evropu Žan-Markom Peteršmitom o prenameni dela ranije uzetih zajmova za saniranje štete od poplava i o infrastrukturnim projektima od regionalnog značaja.Peteršmit je potvrdio spremnost EBRD-a da se, na zahtev Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, deo sredstava ranije odobrenog zajma za železnicu preusmeri na sanaciju pruga oštećenih u majskim poplavama.

Obnova infrastrukture iz zajma EBRDPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa regionalnim direktorom EBRD za centralnu i jugoistočnu Evropu Žan-Markom Peteršmitom o prenameni dela ranije uzetih zajmova za saniranje štete od poplava i o infrastrukturnim projektima od regionalnog značaja.

Peteršmit je potvrdio spremnost EBRD-a da se, na zahtev Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, deo sredstava ranije odobrenog zajma za železnicu preusmeri na sanaciju pruga oštećenih u majskim poplavama.

Mihajlović je rekla da su poslednjih meseci ubrzani radovi na Koridoru 10, uz podsećanje na to da predstavnici resornog ministarstva redovno obilaze sva gradilišta.

Takođe, ona je izrazila očekivanje da će pripajanje preduzeća „Koridori Srbije” Javnom preduzeću (JP) “Putevi Srbije” otkloniti neke od problema koji su ranije usporavali gradnju i povećati efikasnost realizacije projekata.

Potpredsednik Vlade je upoznala predstavnike EBRD-a i sa projektima koje je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nedavno predstavio u Berlinu, a koji imaju za cilj bolje infrastrukturno povezivanje zemalja regiona.

Na sastanku je bilo reči i o planovima Vlade Srbije za razvoj aerodroma u Srbiji, kao i o mogućnosti objedinjavanja malih aerodroma u jedno preduzeće, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik