Od 2012. stanovi i na lizing

Bez autora
Oct 18 2011

Dok evropske zemlje lizingom uveliko finansiraju aerodrome, signalizaciju, hidrocentrale, vetrenjače... u Srbiji se gotovo 90 odsto lizing ugovora odnosi na vozila i proizvodne mašine. Od sledeće godine konačno će biti moguće kupiti stan na lizing, ali i neke zanimljive pokretnosti, poput žirokoptera. Postoji prostor za dalji razvoj.Značajan aspekt za razvoj jeste i nedavno uvedena mogućnost finasiranja nekretnina. U zemljama u okruženju, svaki četvrti, a negde čak i svaki drugi lizing ugovor odnosi se na nekretnine. I sve druge izmene, kao, na primer, ukidanje minimalnog roka na koji se ugovor zaključuje, te ukidanje učešća, svrstale su lizing u red ozbiljnog konkurenta.

Od 2012. stanovi i na lizingDok evropske zemlje lizingom uveliko finansiraju aerodrome, signalizaciju, hidrocentrale, vetrenjače... u Srbiji se gotovo 90 odsto lizing ugovora odnosi na vozila i proizvodne mašine.

Od sledeće godine konačno će biti moguće kupiti stan na lizing, ali i neke zanimljive pokretnosti, poput žirokoptera.

Vlastimir Vuković, predsednik Asocijacije lizing kompanija Srbije, uveren je da postoji prostor za dalji razvoj.

- Značajan aspekt za razvoj jeste i nedavno uvedena mogućnost finasiranja nekretnina. U zemljama u okruženju, svaki četvrti, a negde čak i svaki drugi lizing ugovor odnosi se na nekretnine. I sve druge izmene, kao, na primer, ukidanje minimalnog roka na koji se ugovor zaključuje, te ukidanje učešća, svrstale su lizing u red ozbiljnog konkurenta - ocenjuje Vuković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik