Od ponedeljka razgovori o privatizaciji

Bez autora
Aug 25 2014

Agencija za privatizaciju najavila je danas da od ponedeljka, 25. avgusta, započinje ciklus sastanaka sa predstavnicima uprava i sindikata preduzeća iz svoje nadležnosti, u cilju nalaženja najboljeg modela privatizacije. Od 25. do 28. avgusta dogovoreni su sastanci sa predstavnicima 65 preduzeća, među kojima su RTB Bor, Magnohrom, IMR, Budimka.Rukovodstva i sindikati preduzeća pozvani su da iznesu mišljenja i predloge i da aktivno učestvuju u izboru privatizacionih rešenja, što je novina, navela je Agencija. Preduzeća za koja je prošle nedelje objavljen poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora, obavljaju popis i procenu vrednosti imovine, obaveza i kapitala i podatke su dužna da dostave Agenciji do 29. septembra...

Od ponedeljka razgovori o privatizacijiAgencija za privatizaciju najavila je danas da od ponedeljka, 25. avgusta, započinje ciklus sastanaka sa predstavnicima uprava i sindikata preduzeća iz svoje nadležnosti, u cilju nalaženja najboljeg modela privatizacije.

Od 25. do 28. avgusta dogovoreni su sastanci sa predstavnicima 65 preduzeća, među kojima su RTB Bor, Magnohrom, IMR, Budimka.

Rukovodstva i sindikati preduzeća pozvani su da iznesu mišljenja i predloge i da aktivno učestvuju u izboru privatizacionih rešenja, što je novina, navela je Agencija.

Preduzeća za koja je prošle nedelje objavljen poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora, obavljaju popis i procenu vrednosti imovine, obaveza i kapitala i podatke su dužna da dostave Agenciji do 29. septembra.

Prilikom predlaganja modela, metoda i mera privatizacije, Agencija će uzeti u obzir pisma o zainteresovanosti, parametre poslovanja samog preduzeća â€" da li preduzeće ima tržište i biznis, broj zaposlenih, strateški značaj, kao i mišljenja rukovodstava i sindikata u preduzećima.

Svoje predloge Agencija će dostaviti Ministarstvu privrede do 30. oktobra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik