Odobren kredit iz predostrožnosti

Bez autora
Sep 29 2011

Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda je odobrio novi aranžman sa Srbijom, rekao je premijer Mirko Cvetković. Reč je o kreditu iz predostrožnosti, kojim se "rezerviše" milijardu evra za Srbiju koje država može koristiti u slučaju krize ili velikih problema. Ta sredstva neće biti potrebna, ali aranžman sa MMF-om je važan, jer pokazuje da Srbija vodi ispravnu ekonomsku politiku.Taj aranžman će imati pozitivne efekte na potencijalne strane ulagače. MMF očekuje da Skupština postigne sporazum o rebalansu budžeta za 2011. godini u dogovorenoj formi.

Odobren kredit iz predostrožnostiMeđunarodni monetarni fond odobrio Srbiji kredit iz predostrožnosti. Prema tom aranžmanu MMF "rezerviše" milijardu evra za Srbiju, koje se mogu koristiti u slučaju krize, rekao premijer Mirko Cvetković.

Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda je odobrio novi aranžman sa Srbijom, rekao je premijer Mirko Cvetković. Reč je o kreditu iz predostrožnosti, kojim se "rezerviše" milijardu evra za Srbiju koje država može koristiti u slučaju krize ili velikih problema. 

"Prema našem sagledavanju ta sredstva neće biti potrebna", rekao je Cvetković, ali je dodao da je aranžman sa MMF-om važan, jer pokazuje da Srbija vodi ispravnu ekonomsku politiku.

Premijer je poručio da će taj aranžman imati pozitivne efekte na potencijalne strane ulagače.

Šef misije MMF-a za Srbiju Albert Jeger izjavio je ranije danas da očekuje da Skupština postigne sporazum o rebalansu budžeta za 2011. godini u dogovorenoj formi.

"Još dva važna zadatka su fiskalna odgovornost - što znači implementacija budžeta za ovu godinu, a potom i budžetskog predloga za narednu godinu. Postoje fiskalna pravila koje je Srbija već usvojila prošle godine", rekao je Jeger.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik