Odobrena sredstva za dodatne turističke vaučere

Bez autora
May 09 2021

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da će od ponedeljka, 10. maja, početi evidentiranje potencijalnih korisnika turističkih vaučera u svim poštama u zemlji, odnosno da će biti omogućene prijave građana za dodatne vaučere za odmor u Srbiji za koje je obezbeđeno još 100 miliona dinara.

Matić je podsetila na to da je od početka 2021. godine već dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, ali da je zbog velikog interesovanja građana Vlada Srbije rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.

Podrška domaćem turizmu jedan je od prioriteta ne samo u odnosu na pandemijsku krizu, budući da je podsticajna mera u vidu turističkih vaučera koja je uvedena 2015. godine i u prethodnom periodu dala značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Sada je međutim posebno važna, s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti, istakla je Matić.

Ona je navela da su za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju 2.193 ugostiteljska objekta u Srbiji, kao i da su za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik