Otvoren novi granični prelaz između Srbije i Mađarske

Bez autora
May 16 2013

Kopredsednici Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske – ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i državni sekretar u Kabinetu premijera Mađarske Peter Sijart svečano su otvorili novoizgrađeni granični prelaz Bački Vinogradi – Ašothalom.Dve zemlje su otvaranjem prelaza pokazale da ulažu u dobrosusedske odnose, što je od posebnog značaja za Srbiju u procesu evropskih integracija.

Otvoren novi granični prelaz između Srbije i MađarskeKopredsednici Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske – ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i državni sekretar u Kabinetu premijera Mađarske Peter Sijart svečano su otvorili novoizgrađeni granični prelaz Bački Vinogradi – Ašothalom.

Knežević je tom prilikom istakao da su dve zemlje otvaranjem prelaza pokazale da ulažu u dobrosusedske odnose, što je od posebnog značaja za Srbiju u procesu evropskih integracija, uz podsećanje na to da je Mađarska i značajan ekonomski partner Srbije.

On je objasnio da će otvaranje tog prelaza povećati protok putnika i robe i unaprediti sveukupnu uspešnu bilateralnu saradnju dveju zemalja, i napomenuo da se na taj način ispunjavaju i zajednički strateški ciljevi, kao što je integrisano upravljanje granicom.

Ministar je ukazao na to da je robna razmena dveju zemalja u stalnom usponu i da se očekuje da će uskoro premašiti nivo od milijardu evra.

Sijart je podsetio na to da je Mađarska angažovana na podršci pristupanju Srbije EU, kao i da se zalaže za to da naša zemlja što pre postane članica evropske porodice.

On je ocenio da će otvaranje prelaza poboljšati kontakte između stanovnika pograničnih oblasti, uz napomenu da je to šesti drumski prelaz, koji, uz dva rečna, čini ukupno osam prelaza između Srbije i Mađarske.

Otvaranju novoizgrađenog graničnog prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom prisustvovao je i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Srbije Vladimir Božović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik