Počeli radovi na deonici Lazarevac - Lajkovac

Bez autora
Jul 07 2014

Danas su počeli radovi na sanaciji deonice Barske pruge između Lazarevca i Lajkovca zbog šteta, koje je u maju tokom poplava nanela reka Kolubara. Plaveći njive i polja, Kolubara je odnela i oko 1,5 kilometara šina i pružnog nasipa, kao i jedan propust (most).Radove izvode zaposleni u valjevskoj Sekciji ZOP-a. Uskoro će u posao biti uvedena i beogradska firma "Milenijum", koja će uraditi novi nasip, a šine će potom postaviti stručnjaci valjevskog ZOP-a.

Počeli radovi na deonici Lazarevac - LajkovacDanas su počeli radovi na sanaciji deonice Barske pruge između Lazarevca i Lajkovca zbog šteta, koje je u maju tokom poplava nanela reka Kolubara.

Plaveći njive i polja, Kolubara je odnela i oko 1,5 kilometara šina i pružnog nasipa, kao i jedan propust (most). Radove izvode zaposleni u valjevskoj Sekciji ZOP-a.

Uskoro će u posao biti uvedena i beogradska firma "Milenijum", koja će uraditi novi nasip, a šine će potom postaviti stručnjaci valjevskog ZOP-a.

Deonica Lazarevac-Lajkovac bitna je za ponovno puštanje u saobraćaj Beovoza do Valjeva, koji trenutno saobraća od Beograda do Lazarevca.

Kako je ranije najavljivano, deonica Lazarevac-Lajkovac biće osposobljena za 20 radnih dana.

Saobraćaj između Beograda i Bara biće moguć tek nakon saniranja nekoliko klizišta i odrona u klisuri reke Gradac, između Valjeva i Lastre, za šta će trebati dosta vremena zbog nepristupačnog terena i komplikovanih poslova.

Vozovi od Beograda do Bara sada idu obilaznom trasom preko Mladenovca, Lapova, Stalaća, Požege, Užica, Prijepolja, Bijelog Polja, Podgorice...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik