Počeli radovi na izgradnji mosta Zemun – Borča

Bez autora
Oct 05 2011

Na severnoj strani Dunava počela je izgradnja 800 metara pomoćnog mosta sa koga će kineski radnici već u januaru početi postavku stubova glavnog raspona mosta Zemun - Borča. Trenutno se sa borčanske strane proverava opterećenje zemljišta, precizirali su predstavnici firme “China road and bridge corporation”, kojoj je povereno da spoji dve obale Dunava u dužini od 21 kilometar.Inženjeri ove kineske korporacije su najavili da će se pored pomoćnog mosta sa borčanske podići i jedan sa zemunske strane, kako bi se omogućila nesmetana izgradnja glavnog raspona mosta, sastavljenog iz tri dela.

Počeli radovi na izgradnji mosta Zemun – BorčaNa severnoj strani Dunava počela je izgradnja 800 metara pomoćnog mosta sa koga će kineski radnici već u januaru početi postavku stubova glavnog raspona mosta Zemun - Borča.

Trenutno se sa borčanske strane proverava opterećenje zemljišta, precizirali su predstavnici firme “China road and bridge corporation”, kojoj je povereno da spoji dve obale Dunava u dužini od 21 kilometar. Inženjeri ove kineske korporacije su najavili da će se pored pomoćnog mosta sa borčanske podići i jedan sa zemunske strane, kako bi se omogućila nesmetana izgradnja glavnog raspona mosta, sastavljenog iz tri dela. Potrebna mehanizacija je pristigla na gradilište i ne treba sumnjati da će most biti kvalitetno i na vreme urađen.

U predhodna dva meseca podinut je kamp od 4.000 kvadrata u kome su smešteni poslovni objekti, kantina i zgrade za smeštaj radnika. U njima se trenutno nalazi oko 100 radnika, koji posle radnog vremena imaju priliku da se opuste na nekoliko sportskih terena za košarku, stoni tenis i fudbal, dok će njihov broj u špicu radova biti oko 200.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik