Početala rekonstrukcija glavne ulice u Majdanpeku

Bez autora
Oct 18 2011

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za NIP Milan Đokić otvorio je danas radove na rekonstrukciji Kapetanske ulice, glavne saobraćajnice u Majdanpeku. Projekat rekonstrukcije Kapetanske ulice u Majdanpeku obuhvata radove na 1.940 metara saobraćajnice sa trotoaraima, kao i radove na saobraćajnoj signalizaciji.Vrednost ugovorenih radova je preko 67 miliona dinara. Deo sredstava za rekonstrukciju ove ulice Nacionalni investicioni plan je iz Programa “Gradimo zajedno” obezbedio 37 miliona dinara, dok lokalna samouprava sufinasira projekat sa 30 miliona dinara.

Početala rekonstrukcija glavne ulice u MajdanpekuDržavni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za NIP Milan Đokić otvorio je danas radove na rekonstrukciji Kapetanske ulice, glavne saobraćajnice u Majdanpeku.

Projekat rekonstrukcije Kapetanske ulice u Majdanpeku obuhvata radove na 1.940 metara saobraćajnice sa trotoaraima, kao i radove na saobraćajnoj signalizaciji.Vrednost ugovorenih radova je preko 67 miliona dinara. Deo sredstava za rekonstrukciju ove ulice Nacionalni investicioni plan je iz Programa “Gradimo zajedno” obezbedio 37 miliona dinara, dok lokalna samouprava sufinasira projekat sa 30 miliona dinara.

Majdanpek je zbog konfiguracije terena podeljen na dva dela, odnosno na donji i gornji deo grada koji su povezani Kapetanskom ulicom, koja je veoma oštećena, pre svega zato što se u proteklom periodu, zbog aktiviranja klizišta i zatvaranja obilaznice, koristila za tranzitni teški saobraćaj.

Đokić je danas izjavio da su opštine istočne Srbije nepravedno zapostavljene decenijama unazad po pitanju infrasrukturnih projekata i rezultat toga je prilično devastirana regionalna i lokalna infrasruktura. Izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, opštinski budžeti će imati više sredstava na raspolaganju i samim tim opštine će imati više mogućnosti za rešavanje lokalnih infrastukturnih problema.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik