Podnošenje zahtjeva za besplatnu analizu zemljišta do 15. juna

Bez autora
Apr 18 2019

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo je da poljoprivredni proizvođači do 15. juna mogu da podnesu zahtjeve za besplatnu analizu poljoprivrednog zemljišta na gazdinstvima.Pravo na analizu imaju ona poljoprivredna gazdinstva koja u Agenciju za posredničke, informatičke i finansijske usluge prijave površine pod korištenjem, zaključno sa 15. majem, a u skladu sa ovogodišnjim Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Podnošenje zahtjeva za besplatnu analizu zemljišta do 15. junaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo je da poljoprivredni proizvođači do 15. juna mogu da podnesu zahtjeve za besplatnu analizu poljoprivrednog zemljišta na gazdinstvima.

"Pravo na analizu imaju ona poljoprivredna gazdinstva koja u Agenciju za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) prijave površine pod korištenjem, zaključno sa 15. majem, a u skladu sa ovogodišnjim Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela", saopšteno je iz resornog ministarstva.

U saopštenju se precizira da zahtjev za ostvarivanje prava na besplatnu analizu poljoprivrednog zemljišta poljoprivrednici treba da podnesu Agenciji za Agrarna plaćanja Srpske na obrascu 33 iz priloga Pravilnika za ostvarivanje podsticaja.

Iz resornog ministarstva napominju da pravo na podsticaje za finansiranje analize kontrole plodnosti nemaju ona poljoprivredna gazdinstva koja su po osnovu Programa pedoloških analiza to pravo ostvarila u prethodne četiri godine.

"Ovaj program predstavlja nastavak započete sistemske kontrole plodnosti, s ciljem doprinošenja povećanju kvaliteta i kvantiteta prinosa gajenih biljaka po jedinici površine za koju se isplaćuju subvencije, popravci plodnosti, zaštiti zemljišta i podzemnih voda od zagađenja prouzrokovanih nepravilnom upotrebom organskih i mineralnih đubriva i nadogradnji GIS baze podataka o plodnosti zemljišta", pojašnjavaju iz resornog ministartstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik