Pomoć Svetske banke razvoju srpske privrede

Bez autora
Feb 26 2013

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa novoimenovanim direktorom i koordinatorom Svetske banke za jugoistočnu Evropu, Evropu i centralnu Aziju Elen Goldštajn.Tokom sastanka je istaknuto da je Svetska banka spremna da pomogne razvoj srpske privrede kako bi se ubrzao put Srbije ka Evropskoj uniji. Takođe, postignut je dogovor o tome da se napravi strategija partnerstva Srbije i Svetske banke sa ciljem da se podstakne izvoz i poboljša investiciona klima u Srbiji.

Pomoć Svetske banke razvoju srpske privredePredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa novoimenovanim direktorom i koordinatorom Svetske banke za jugoistočnu Evropu, Evropu i centralnu Aziju Elen Goldštajn.

Tokom sastanka je istaknuto da je Svetska banka spremna da pomogne razvoj srpske privrede kako bi se ubrzao put Srbije ka Evropskoj uniji.

Takođe, postignut je dogovor o tome da se napravi strategija partnerstva Srbije i Svetske banke sa ciljem da se podstakne izvoz i poboljša investiciona klima u Srbiji.

Ova finansijska organizacija spremna je da podrži projekte u oblasti infrastrukture, energetike, poljoprivrede i zdravstva, kao i da pomogne u procesu finansijsko-tehničkih ekspertiza na putu Srbije ka EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik