Pomoć Zvorniku u uspostavljanju Inovacionog startap centra

Bez autora
Aug 03 2021

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je danas Zvornik i tom prilikom razgovarao sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem.

Popović je najavio da će Vlada Srbije pomoći da u Zvorniku bude uspostavljen Inovacioni startap centar, gde će mladi iz tog kraja učiti kako da postanu uspešni inovatori i preduzetnici.

Cilj je da osposobimo i ohrabrimo mlade da postanu inovatori u mestima gde žive i rade. Ovaj kraj je poznat po vrednim i preduzimljivim ljudima. I sa jedne i sa druge strane Drine. Treba da radimo na povezivanju i oblikovanju načina razmišljanja mladih. Da ih učimo da veruju u svoje ideje, to je ključ razvoja preduzetničke kulture i inovacija, poručio je ministar.

On je istakao da je Srbija spremna da pruži Republici Srpskoj svu neophodnu materijalnu i ekspertsku podršku da ojača svoje kapacitete u razvoju inovacija i novih tehnologija.

Želimo da podelimo znanje i pomognemo Republici Srpskoj da kao i Srbija postane IT sila u ovom delu Evrope, naglasio je Popović i dodao da je to način da zadržimo mlade u Republici Srpskoj i podignemo životni standard koristeći sopstveno znanje.

Ministar je ovom prilikom poručio i da Srbi nikada neće prihvatiti odluke međunarodnih predstavnika kojima se srpski narod proglašava za genocidan.

Prema njegovoj oceni, jedini cilj ovakvih odluka jeste slabljenje našeg naroda na Balkanu, rušenje dejtonske Republike Srpske i njeno utapanje u centralizovanu Bosnu i Hercegovinu, u kojoj bi srpski narod bio manjina bez političkog značaja.

Oni koji donose ovakve odluke protiv Srba, kako je naveo, žele da čitavu Bosnu i Hercegovinu vrate tri decenije nazad, u nove podele i sukobe, umesto da se priča o budućnosti i istinskom pomirenju Srba i Bošnjaka.

Stevanović je iskazao zahvalnost ministru Popoviću, Vladi Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na svemu što rade za razvoj Republike Srpske.

Podrška koju nam ministar Popović i Vlada Srbije daju u realizaciji ideje izgradnje Inovacionog startap centra u Zvorniku još jedan je dokaz stalne pomoći Srbije Republici Srpskoj, rekao je gradonačelnik i potvrdio posvećenost grada Zvornika daljem snaženju veza između Republike Srpske i Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik