Porast broja korisnika servisa eRegistracija

Bez autora
Feb 28 2013

Uslugu produženja registracije vozila elektronskim putem, preko portala eUprava koja je i za pravna lica omogućena od 18. februara, za samo desetak dana rada uspešno je koristilo 107 pravnih lica, koja su svoju zakonsku obavezu produžetka registracije vozila, obavila na ovaj jednostavan i brz način.Od početka oktobra 2012. godine, kada je usluga elektronskog produženja registracije vozila omogućena fizičkim licima u našoj zemlji, servis je koristilo 22.312 građana Srbije.

Porast broja korisnika servisa eRegistracijaUslugu produženja registracije vozila elektronskim putem, preko portala eUprava koja je i za pravna lica omogućena od 18. februara, za samo desetak dana rada uspešno je koristilo 107 pravnih lica, koja su svoju zakonsku obavezu produžetka registracije vozila, obavila na ovaj jednostavan i brz način.

Od početka oktobra 2012. godine, kada je usluga elektronskog produženja registracije vozila omogućena fizičkim licima u našoj zemlji, servis je koristilo 22.312 građana Srbije.

Prvi vremenski žig

Kao institucija registrovana za izdavanje vremenskog žiga, Uprava za Digitalnu agendu dobila je svog prvog korisnika – Cetralni registar. Vremenski žig ima višestruku namenu u prometu elektronskih dokumenata.

U kombinaciji sa elektronskim potpisom i odgovarajućim korisničkim aplikacijama vremenski žig pruža potreban i dovoljan uslov da se u skladu sa važećim pravnim okvirima pređe sa papirnog na elektronsko poslovanje, zbog čega se u skorijoj budućnosti očekuje porast njegove primene u oblastima elektronske uprave i elektronskog poslovanja u našoj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik