Posao na određeno vreme dobiće 255 građana Šumadije

Bez autora
Apr 11 2011

Posao na određeno vreme dobiće 255 nezaposlenih građana Kragujevca i šest opština u Šumadiji. Za izvođenje 17 projekata javnih radova u šumadijskom Okrugu iz budžeta Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja odobreno je blizu 29 miliona dinara.U Kragujevcu će biti uposleno 143 nezaposlena lica na osam projekata javnih radova. Javni radovi u Kragujevcu i šumadijskim opštinama trajaće od tri do pet meseci, a nezaposleni će primati mesečnu nadoknadu od 17.600 do 22 hiljade dinara u zavisnosti od stepena stručne spreme.

Posao na određeno vreme dobiće 255 građana ŠumadijePosao na određeno vreme dobiće 255 nezaposlenih građana Kragujevca i šest opština u Šumadiji, rečeno je u kragujevačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

Za izvođenje 17 projekata javnih radova u šumadijskom Okrugu iz budžeta Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja odobreno je blizu 29 miliona dinara.

Direktorka filijale NSZ Ljiljana Petrović, rekla je da će u Kragujevcu biti uposleno 143 nezaposlena lica na osam projekata javnih radova.

"Javni radovi u Kragujevcu i šumadijskim opštinama trajaće od tri do pet meseci, a nezaposleni će primati mesečnu nadoknadu od 17.600 do 22 hiljade dinara u zavisnosti od stepena stručne spreme", navela je ona.

Petrovićeva je dodala da će se javni radovi u oblasti infrastrukturnog uređenja i zaštite životne sredine, kao i sociohumanitarnim i zdravstvenim aktivnostima izvoditi u opštinama Knić, Batočina i Aradnjelovac gde su odobrena su po dva, a po jedan javni rad u Topoli, Lapovu i Rači.

"Na javnim radovima biće radno angažovana ukupno 191 osoba sa prvim i drugim stepenom stručne spreme, 53 sa trećim i četvrtim, sa šestim dvoje i devet sa visokom stručnom spremom", kazala je ona.

Prema rečima Petrovićeve, na javnim radovima biće uposleni oni koji dugo čekaju na posao, koja spadaju u kategoriju socijalno ugroženih ili teško zapošljivih, kao što su lica starija od 50 godina.

Izvođači javnih radova u Kragujevcu su Javna komunalna preduzeća, Čistoća, Zelenilo, Niskogradnja i Gradska groblja, Sporstki centar "Mladost", Gradska turistička organizacija kao i Dom zdravlja i Centar za socijalni rad.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik