Povećanje aprilskih plata i penzija

Bez autora
Apr 13 2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da će aprilske plate svih zaposlenih u javnom sektoru, kao i penzije koje se isplaćuju u maju, biti povećane za 5,5 odsto. Način usklađivanja propisan je Zakonom o budžetskom sistemu, posebnim fiskalnim pravilom o kretanju plata i penzija.Krajem prošle godine, usvojene su izmene Zakona o budžetskom sistemu kojima je predviđeno da povišica aprilskih plata i penzija bude na nivou šestomesečne inflacije...

Povećanje aprilskih plata i penzijaAprilske plate svih zaposlenih u javnom sektoru, kao i penzije koje se isplaćuju u maju, biće povećane za 5,5 odsto, rekao je premijer Mirko Cvetković.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da će aprilske plate svih zaposlenih u javnom sektoru, kao i penzije koje se isplaćuju u maju, biti povećane za 5,5 odsto.

Način usklađivanja propisan je Zakonom o budžetskom sistemu, posebnim fiskalnim pravilom o kretanju plata i penzija, podseća se u izjavi koja je dostavljena medijima iz Vladine kancelarije za saradnju s medijima.

Krajem prošle godine, usvojene su izmene Zakona o budžetskom sistemu kojima je predviđeno da povišica aprilskih plata i penzija bude na nivou šestomesečne inflacije.

Do kraja godine, penzije i plate u javnom sektoru trebalo bi da budu povećane još jedanput, u oktobru, i to za iznos tromesečne inflacije, plus polovina rasta bruto domaćeg proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik