Poziv kompanijama iz Srbije da posete Keniju

Bez autora
Jun 06 2023

Privredna komora Srbije pozvala je danas sve zainteresovane kompanije da se prijave za predstojeću posetu privredne delegacije Keniji od 3. do 8. septembra ove godine.

Cilj posete je da domaće kompanije upoznaju prilike na kenijskom tržištu i da se povežu sa potencijalnim poslovnim partnerima, a rok za prijavljivanje je do 20. juna.

U fokusu posete su sektori poljoprivrede, prehrane, turizma i ugostiteljstva, ali mogu se prijaviti i zainteresovane kompanije i iz drugih segmenata poslovanja, kojima će biti obezbeđeni adekvatni sastanci i sagovornici (kada je reč o metalskoj industriji – deo koji se odnosi na alate i poljoprivrednu mehanizaciju predstavlja potencijal, za hemijsku industriju – đubriva, IT – telekomunikacije i last mile infrastructure services, građevinski sektor – projektovanje i izgradnja). 

Za kompanije iz sektora poljoprivrede, prehrane i ugostiteljstva, između ostalog, planirana je poseta Kenyan Food Event-u od 5. do 7. septembra u Najrobiju. Reč je o jedinoj izložbi koja okuplja profesionalce iz celog istočnoafričkog lanca snabdevanja hranom i pićem.

Kenija je, inače, jedna od najrazvijenijih država u podsaharskoj Africi sa više od 55 miliona stanovnika, sve većim trendom urbanizacije, nije zasićena konkurencijom, a beleži rast standarda i potrošnje stanovništva za proizvodima koji u velikoj meri odgovaraju onome što naše domaće kompanije mogu da ponude.

Prijava se vrši putem e-maila: afrika@pks.rs najkasnije do 20. juna 2023. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik