Preduzetnici prestaju s radom ako im je račun u blokadi duže od dve godine

Bez autora
Dec 02 2013

Odredbom člana 91. stav 6. tačka 3. Zakona o privrednim društvima, koja se primenjuje od 1. februara 2012. godine, propisano je da preduzetnik prestaje s radom ako mu je poslovni račun u blokadi duže od dve godine, na osnovu zahteva za brisanje preduzetnika iz registra koji podnese Narodna banka Srbije ili Poreska uprava, ističe Narodna banka Srbije povodom reakcije Samostalnog sindikata taksi vozača i autoprevoznika Srbije.Od početka primene Zakona, odnosno od februara 2012. godine, Narodna banka Srbije je Agenciji za privredne registre dostavljala obaveštenja o svim preduzetnicima čiji su poslovni računi u neprekidnoj blokadi duže od dve godine. Po navedenim obaveštenjima Agencija za privredne registre nije postupala do sredine novembra.

Preduzetnici prestaju s radom ako im je račun u blokadi duže od dve godineOdredbom člana 91. stav 6. tačka 3. Zakona o privrednim društvima, koja se primenjuje od 1. februara 2012. godine, propisano je da preduzetnik prestaje s radom ako mu je poslovni račun u blokadi duže od dve godine, na osnovu zahteva za brisanje preduzetnika iz registra koji podnese Narodna banka Srbije ili Poreska uprava, ističe Narodna banka Srbije povodom reakcije Samostalnog sindikata taksi vozača i autoprevoznika Srbije.

Od početka primene Zakona, odnosno od februara 2012. godine, Narodna banka Srbije je Agenciji za privredne registre dostavljala obaveštenja o svim preduzetnicima čiji su poslovni računi u neprekidnoj blokadi duže od dve godine. Po navedenim obaveštenjima Agencija za privredne registre nije postupala do sredine novembra.

Dakle, u pitanju je zakonska obaveza koju je Narodna banka Srbije dužna da poštuje i primenjuje, navodi se u saopštenju Narodne banke Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik