Privredni rast ove godine 3,5 odsto, sledeće 4 odsto

Bez autora
May 20 2019

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije MMF Jan Kejs Martejn.Tokom susreta, predstavnici MMF potvrdili su stabilnu projekciju privrednog rasta od 3,5 odsto za ovu i 4 odsto za 2020. godinu. Predsednik je naglasio da je cilj Srbije da, i pored usporenog privrednog rasta u zemljama Evropske unije i globalnih izazova, ostvari veći rast od projektovanog. Posebna tema od interesa za građane Srbije bile su plate i penzije. Potvrđeno je da odgovorna politika Srbije i stabilan privredni rast daju mogućnost za njihovo dalje povećanje.

Privredni rast ove godine 3,5 odsto, sledeće 4 odstoPredsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije MMF Jan Kejs Martejn.

Tokom susreta, predstavnici MMF potvrdili su stabilnu projekciju privrednog rasta od 3,5% za ovu i 4% za 2020. godinu.
 
Predsednik je naglasio da je cilj Srbije da, i pored usporenog privrednog rasta u zemljama Evropske unije i globalnih izazova, ostvari veći rast od projektovanog.
 
Posebna tema od interesa za građane Srbije bile su plate i penzije. Potvrđeno je da odgovorna politika Srbije i stabilan privredni rast daju mogućnost za njihovo dalje povećanje.
 
Značajna pažnja posvećena je efikasnijem upravljanju i boljoj realizaciji investicija u javnim preduzećima.
 
Predsednik Vučić i članovi delegacije MMF razgovarali su i o preduzećima od opšteg interesa, među kojima su javna preduzeća EPS i Resavica, zatim o privatizaciji Komercijalne banke i kompanije Petrohemija, kao i reformi poreske uprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik